Survival Training

Deelnemen aan een survivalrun vereist verschillende vaardigheden. Kracht is belangrijk, maar niet genoeg. Je moet bepaalde klimtechnieken kunnen en flink wat uithoudingsvermogen beheersen. Naast hardlopen trotseer je tijdens de run verschillende hindernissen. Deze hindernissen zul je volgens bepaalde regels moeten overwinnen. Kracht, conditie, souplesse, techniek, inzicht en doorzettingsvermogen zijn onderdelen die je nodig hebt tijdens een survivalrun. Alle aspecten om een survivalrun succesvol uit te kunnen lopen kun je bij Fort Alpha komen trainen.

Een survivalrun kan op het eerste gezicht lijken op een obstacle run. Obstakels en hindernissen van een parcours komen vaak overeen. Echter zijn er bij een survivalrun andere spelregels en wordt er meer techniek gevraagd bij het overwinnen van de onderdelen.

Survival training in Alphen aan den Rijn

Survival training is een unieke en uitdagende manier om je fysieke en mentale vaardigheden te verbeteren. Bij Fort Alpha bieden we survival training aan voor zowel beginners als ervaren survivalisten. Onze trainingen zijn gericht op het aanleren van vaardigheden zoals oriëntatie en het overwinnen van hindernissen.

Onze survival trainingen worden gegeven door ervaren trainers die je de vaardigheden leren die je nodig hebt om de parcours te overwinnen. We bieden verschillende soorten trainingen aan, zoals basis- en gevorderde survival trainingen.

Survival run in Alphen aan den Rijn

Onze trainingen vinden plaats in Alphen aan den Rijn, een prachtige omgeving waar je kunt genieten van de natuur terwijl je tegelijkertijd je vaardigheden verbetert. Tijdens de trainingen word je uitgedaagd om je comfortzone te verlaten en je grenzen te verleggen, zodat je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen groeien.

Survival bootcamp Alphen aan den Rijn

Onze survival trainingen zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in survival, van beginners tot ervaren survivalisten. Als je op zoek bent naar een unieke en uitdagende manier om jezelf uit te dagen en je vaardigheden te verbeteren, dan is survival training bij Fort Alpha de perfecte keuze.

Het verschil tussen een survival run en obstacle run

Bij de start van een survivalrun krijg je een bandje. Tijdens de run zul je ieder element van de wedstrijd moeten uitvoeren. Behaal je het onderdeel niet, moet je jouw bandje inleveren en/of krijg je strafpunten in het klassement. De techniek om een onderdeel te behalen speelt bij een survivalrun dus een belangrijke rol. Hoewel het niet behalen van een element bij een obstacle run te overwinnen is door “strafoefeningen” als push-ups of opdrukken, moet je bij een survivalrun het onderdeel nogmaals beoefenen of je bandje inleveren. Bij een obstacle run verlies je tijdens de “strafoefeningen” wel tijd, maar krijg je geen strafpunten. Bij een survivalrun is het dus van essentieel belang dat jouw techniek en doorzettingsvermogen onder controle is tijdens de race om deze succesvol uit te lopen.

Kom trainen bij Fort Alpha

Je bent welkom om een survival running proefles te doen bij Fort Alpha. Zo kun je kennismaken met de sport, het obstacle parcours en onze trainers. Wil je met de trainingen aan de slag? Dan kun je bij Fort Alpha trainen met een abonnement, rittenkaart of een dagpas.

Bekijk de mogelijkheden en tarieven op onze tarievenpagina.