Bootcamp

Ben je klaar om jouw ultieme fitheid te bereiken? Ontdek bootcamp training; een full-body work-out die perfect aansluit bij jouw sportbehoefte en -niveau. Of je nu een beginnende, semi-gevorderde of gevorderde sporter bent, iedereen is welkom bij onze bootcamp trainingen in Alphen aan den Rijn.

Waarom Bootcamp?

Bootcamp training overstijgt ‘simpel’ sporten. Het omvat een volledige work-out waarbij cardio, kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen naadloos samenkomen. Je werkt aan je conditie terwijl je ongelofelijke kracht ontwikkelt. De trainingen zijn gevarieerd en uitdagend, waardoor je voortdurend wordt uitgedaagd om je fysieke grenzen te verleggen en blijvende resultaten te behalen.

Naast het opbouwen van fysieke fitheid en gezondheid, is de trainingsvorm erg gezellig. Je traint in groepsverband, met fanatieke deelnemers, die vergelijkbare sportieve doelstellingen hebben. Tijdens de training wordt er hard gewerkt, maar gezelligheid staat ook centraal.

Bootcamp bij Fort Alpha

Wat staat je te wachten? De bootcamp training bij Fort Alpha is een mix van hardlopen, grondoefeningen, klimmen, klauteren, samenwerken en oefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Door deel te nemen aan deze training kun je jouw conditie, kracht, spiercoördinatie en explosiviteit aanscherpen. Bovendien heeft bootcamp een positieve invloed op je mentale welzijn; het vermindert stress en verhoogt je concentratievermogen.

Tijdens een Bootcamp gebruiken wij vaak attributen zoals autobanden of touwen. Daarnaast wordt er volop gebruik gemaakt van de omgeving van de les. Denk hierbij aan trappen, bankjes, water (wanneer het weer het toe laat) en zand; dus van alles wat er in de omgeving te vinden is. Zo is iedere les anders en dat maakt het leuk en gevarieerd! Doordat de trainingen in groepsverband zijn, is de training vaak intenser dan wanneer je individueel traint. Kleine wedstrijdjes, uitdagingen of buddy-oefeningen zorgen ervoor dat de effectiviteit van de training wordt verhoogd.

Geïnteresseerd? Neem vandaag nog contact op of vraag gelijk een proefles aan!

Geschikt voor ieder niveau

Wie denkt dat Bootcamp alleen een training is voor gevorderde sporters heeft het mis! Wij maken Bootcamp laagdrempelig en geschikt voor iedereen! Voorafgaand aan de training bepaalt de trainer aan de hand van de groep de intensiteit van de training. Onze trainers kunnen de trainingen zó aanpassen, dat iedereen het beste uit zichzelf haalt en zodat iedereen aan het eind van de training met een voldaan gevoel naar huis gaat.


De Bootcamp trainingen zijn wekelijks op:

  • Dinsdag (19.00 – 20.00) in het Weteringpark
  • Donderdag (20.00 – 21.00) bij Fort Alpha
  • Zaterdag (09.00 – 10.00) bij Fort Alpha
  • Zondag (10.00 – 11.00) bij Fort Alpha