Obstacle training

Obstacle Running in Alphen aan den Rijn

De afgelopen jaren is de sport Obstacle Running enorm gegroeid. Je ziet dit dan ook terug in het toenemende aantal evenementen zoals Mud Masters en Strong Viking. Vaak zijn dit evenementen die in een weekend worden gehouden op plekken waar normaal geen obstacle parcours te vinden is. Erg jammer, want gezien de populariteit van deze sport is de behoefte naar een obstacle parcours zeker aanwezig.

Wat is obstacle running?

De sport obstacle running heeft in de volksmond verschillende benamingen. Van obstacle run tot mud race en van stormbanen tot obstakellopen. Bij FortAlpha noemen wij deze vorm van trainen Obstacle training. Kort gezegd is obstacle running een combinatie van hardlopen en het overwinnen van diverse obstakels op het parcours. Hiermee test je niet alleen je fysieke gesteldheid, maar ook zeker je mentale gesteldheid. Tijdens een obstacle run kom jij ongetwijfeld op een punt waar je het zowel fysiek als mentaal zwaar hebt. De kunst is om hier goed mee om te gaan en je eigen grenzen op te zoeken en te verleggen.

Obstacle Running parcours in Alphen aan den Rijn

Nadat er diverse obstacle runs in Alphen aan den Rijn zijn georganiseerd, is er nu dan ook eindelijk een obstacle running parcours in Alphen aan den Rijn. In sportpark de Bijlen (grenzend aan de dagcamping en tevens het startterrein van de jaarlijkse Obstacle run) heeft FortAlpha een 50 meter lang obstacle parcours staan met diverse obstakels. Zo zorgen wij er voor dat jouw training altijd divers blijven en je jezelf altijd kunt blijven uitdagen. Bovendien zorg je er op deze manier voor dat je alle spiergroepen uit je lichaam traint. Benieuwd wat je kunt verwachten? Wij hebben een aantal oefeningen uit ons obstacle parcours voor je op een rijtje gezet:

  • Touwklimmen
  • Monkeybars
  • Tijgeren
  • Muurklimmen
  • Agility trainingObstacle running bij FortAlpha

Is obstacle training helemaal jouw ding, maar heb je hier geen geschikte locatie voor? Kom dan vooral eens langs bij ons obstacle parcours in Alphen aan den Rijn. Met een proefles kun je eerst kennismaken met de sport, het obstacle parcours en onze trainers. Als het je goed bevalt kun je zelf kiezen of je lid wilt worden op basis van een abonnement, of toch liever gaat voor een rittenkaart. Heb jij vragen over obstacle running? Of wil je gewoon even contact met onze trainers? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem direct contact met ons op

Voor meer informatie, neem contact op met Ricardo