Obstacle training

Er worden regelmatig obstacle run evenementen georganiseerd in Nederland. Daar doen wij ook graag aan mee! Maar eigenlijk wil je het hele jaar door de obstakels trotseren, voor een lekkere training of om alvast te trainen voor jouw volgende deelname aan een evenement. Dat kan bij ons!

In het sportpark de Bijlen (grenzend aan de dagcamping en tevens het startterrein van de jaarlijkse Obstacle run in Alphen aan den Rijn) heeft Fort Alpha een obstacle parcours uitgezet met diverse obstakels. Zo zorgen wij ervoor dat jouw obstacle run training altijd divers blijft en je jezelf altijd kunt blijven uitdagen.

Diversiteit

Met de obstacle run training train je alle spiergroepen in je lichaam. Ben jij benieuwd wat je kunt verwachten op ons parcours? Hierbij een aantal oefeningen op een rij:

  • Touwklim-technieken
  • Monkeybars
  • Tijgeren
  • Muur klimmen
  • Grip training
Geïnteresseerd? Neem vandaag nog contact op of vraag gelijk een proefles aan!

Wat is obstacle running?

De sport obstacle running heeft in de volksmond verschillende benamingen. Van obstacle run tot mudrace en van stormbanen tot obstakel lopen. Bij Fort Alpha noemen wij deze vorm van trainen Obstacle training. Kort gezegd is obstacle running een combinatie van hardlopen en het overwinnen van diverse obstakels. Hiermee test je niet alleen je fysieke, maar ook je mentale gesteldheid. Obstacle Running is een zware sport waarbinnen je leert je eigen grenzen op te zoeken en te verleggen.

Obstacle training Alphen aan den Rijn

Onze obstacle trainingen zijn zeer gevarieerd en worden gegeven in een uitdagende buitenomgeving. Je zult niet alleen je lichaam uitdagen, maar ook je geest. Bij obstacle training gaat het namelijk niet alleen om fysieke kracht, maar ook om mentale weerbaarheid en doorzettingsvermogen.

Onze trainers zijn ervaren en weten precies hoe ze jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Of je nu wilt trainen voor een obstacle run of gewoon op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, wij hebben de expertise en het enthousiasme om je te begeleiden op jouw weg naar succes.

Trainen bij Fort Alpha

Je bent welkom om een obstacle running proefles te doen bij Fort Alpha. Zo kun je kennismaken met de sport, het obstacle parcours en onze trainers. Wil je met de trainingen aan de slag? Dan kun je bij Fort Alpha trainen met een abonnement, rittenkaart of een dagpas.

Bekijk de mogelijkheden en tarieven op onze tarievenpagina.

Heb jij vragen over obstacle running of onze trainingen? Neem dan gerust contact met ons op.

Het verschil tussen een survival run en obstacle run

Het grootste verschil tussen een obstacle en survival run ligt hem in de techniek. Bij een obstacle run start je aan het parcour en wil je deze zo snel mogelijk uitlopen. Tijdens een survivalrun ontvang je een bandje en zal ieder element van de wedstrijd zelfstandig uitgevoerd moeten worden. Lukt dit niet, dan kun je de hindernis opnieuw proberen. Behaal je het onderdeel niet, moet je jouw bandje inleveren. De techniek om een onderdeel te behalen speelt bij een survivalrun een belangrijkere rol dan bij een obstacle run. Bij een survivalrun zijn de hindernissen niet alleen technischer maar wordt er ook veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen zoals netten, touwen, houten balken, boomstammen etc. Bij een obstacle run speelt hardlopen vaak een grotere rol en zijn de obstakels minder complex. Het niet behalen van een element bij een obstacle run kun je vaak overwinnen door “strafoefeningen” als push-ups of opdrukken te doen. Je verliest tijdens de “strafoefeningen” natuurlijk wel tijd. Bij een survivalrun is het van essentieel belang dat jouw techniek en doorzettingsvermogen onder controle is.